Fluitkids

Fluitkids is de blokfluitgroep van CFIJ.

Voor kinderen die blokfluit willen leren spelen is de Fluitkids de perfecte plek! Samen met andere kinderen leer je noten lezen en natuurlijk blokfluiten.

Kan je al een beetje spelen of bespeel je al een ander fanfare instrument? Dat is geen probleem, dan krijg je wat moeilijkere partijen zodat het ook voor jou leuk en leerzaam is.

Naast het leren van blokfluit spelen maken de kinderen elke maand kennis met een nieuw fanfare instrument. Onder leiding van muzikanten uit het fanfare orkest gaan de kinderen aan de slag met onder andere de saxofoon, bugel, trompet en trombone. Zo kunnen de kinderen kijken of ze in de toekomst misschien een ander instrument willen leren spelen.

Naast de repetities van de Fluitkids gaan we ook een paar keer samen met de fanfare repeteren om zo uiteindelijk een optreden te geven voor een echt publiek!

Wil je bij de Fluitkids komen spelen of wil je meer informatie over de Fluitkids? Neem dan contact op met Marion van Kapel – Van de Voort via e-mail marion.v.kapel@planet.nl.